Smješten u modernom i elegantnom ambijentu,
Taurus restoran nudi uzbudljiv a-la-carte jelovnik koji sadrži inovativna jela, prekrasan spoj lokalnih i međunarodnih okusa inspiriranih elementima različitih kulinarskih tradicija. Uz želju serviranja vrhunske hrane u fokusu naše kuhinje su čiste i jasne arome namirnica. Upravo to je bila glavna nit vodilja pri kreiranju našeg signature jela.
„Fuzija internacionalnih i domaćih visokokvalitetnih namirnica čine temelj našeg signature jela,“ ističe naš chef Nikica Miškić.
“Naše signature jelo čini Rib-eye odrezak od Black Angus goveda s argentinskih pašnjaka. Njegova posebnost leži u tome što je pečen u Mibrasa roštilj-peći radi postizanja najboljeg okusa i postizanja smokey arome. Kao prilog idu grillana srca artičoka, prženi batat i jedan od najpoznatijih umaka koji se poslužuju uz steakove, chimichurri. Chimichurri je poznati argentinski umak od češnjaka, peršina, čilija, vinskog octa i maslinovog ulja, blizak mediteranskoj kuhinji. Izvrsno paše uz meso, ribu i povrće. Naš signature odrezak poslužujemo narezan na tagliatu (trakice), srednje pečen s prethodno spomenutim prilozima”, naglašava Nikica.
Nikičin inovativan kulinarski pristup ocrtava se u posebnoj pažnji koju posvećuje svakom detalju te izvornim i punim okusima uvijek naglašavajući svježinu sastojaka. Svoju karijeru započeo je u internacionalnom lancu hotela te ga je posao vodio od vrhunskih restorana na moru do svih vrsta restorana i kuhinja u Zagrebu gdje se upoznao sa svim vidovima gastronomije i kulinarstva. Strast mu je priprema vrhunskih mesa, ali isto tako ribljih specijaliteta.
Naša preporuka je da se prepustite primamljivoj kuhinji našega Nikice interpretiranoj na moderan i elegantan način.